onsdag 1 december 2010

The Battle of red cliff

Eftersom jag älskar Kina så är jag ju tvungen att lägga in en episk kinesisk krigsfilm. Filmen är baserad på ett av de största inbördeskrigen i Kinas historia och det avgörande slaget vid de röda klipporna.

Året är 208 och Kina är ett splittrat land. Kungarikena Shu och Wu vill störta kejsaren av Han-dynastin och premiärministern Cao Cao från makten. Premiärministern styr i själva verket kejsaren som en marionettdocka. Cao Cao får kejsaren att förklara krig med en av rikena, Shu. Cao Cao ska anfalla med 800 000 man och 2000 krigsfartyg vid de röda klipporna. Men premiärministern vet inte att det ena kungariket Shu har allierat sig med det mäktiga Wu och han kan inte föreställa sig vilken fiende som väntar. Slaget kommer förändra Kinas historia och framtid...



The battle of the red cliff innehåller spektakulära stridsscener och extremt coola karaktärer. Jag tycker om krigsfilmer så denna film är rena godisaffären för mig. Filmen är regisserad av en kinesisk regissör, John Woo som har gjort stora amerikanska filmer som Face/Off och Mission: Impossible 2. Ni som också tycker om krigsfilmer som utspelar sig från förr se denna.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar