torsdag 25 november 2010

Strandvaskaren

Strandvaskaren är en svensk skräckfilm av Mikael Håfström. Mikael Håfström har verkligen lyckats med sitt jobb, nu jobbar han i USA och har bl.a. gjort den väldigt psykiska skräckisen, 1408. Strandvaskaren är en adrenalinkicks film och man får kalla kårar i hela kroppen när man vet att det är något läskigt som kommer hända.

På Hellestads internatskola har en elev precis hoppat från taket och dött, ett självmord. Självmordet uppmärksammades inte eftersom rektorn inte ville förstöra skolans rykte. Men Hellestads internatskola är inte vilken skola som helst, den har en hundraårig spökhistoria över sig. För hundra år sen mördade en bonde från bygden tre elever på skolan med en lie, efter mordet gick han ner till sjön och dränkte sig, kroppen hittades aldrig. Han kommer att kallas för en strandvaskare, en drunknads vålnad. En natt varje år kommer han tillbaka och går omkring i skolans korridorer med sin lie skrapandes mot golvet. Sara(Rebecka Hemse) gör ett skolarbete om Hellestads historia och då kan hon inte ignorera legenden om strandvaskaren. Hon gör allt för att få reda på varför han mördade de tre eleverna på skolan, hon är beredd att få reda på sanningen hur brutal och skrämmande den än är. Snart upptäcker Sara att självmordet av eleven som hoppa från taket och det mystiska som rör sig i korridorerna har en koppling. Samtidigt planerar eleverna på skolan den årliga strandvaskarfesten.

Filmen gjordes 2004 och är en av många succé filmer som Mikael Håfström gjort, förutom 1408 så har han gjort Ondskan, Derailed m.fl. Ni som inte tycker om svenska filmer, skit i det, denna filmen är verkligen riktigt läskig och har en riktigt bra handling...

1 kommentar:

  1. Ja tack för tipset den var ju skit bra ju <3

    SvaraRadera