tisdag 23 november 2010

10 orsaker att hata dig


10 orsaker att hata dig väljer jag att skriva som en liten hyllning till Heath Ledger som dog 2008. En riktigt bra skådis som tyvärr inte kommer att göra fler filmer. Men 10 orsaker att hata dig är baserad på en pjäs av William Shakespeare som heter "Så tuktas en argbigga" men filmer är i en modern version. Filmen är en komedi som handlar om den väldigt röriga ungdomskärleken.
javascript:void(0)
Cameron(Joseph Gordon-Levitt) är ny på den stora slottsliknande skolan i USA. Redan första dagen på skolan så faller han för den vackra, populära och egoistiske Bianca(Larisa Oleynik)som håller ett gott öga på den rika playern och tubsockemodellen, Joey(Andrew Keegan). Joey är bara ute efter en sak... Bianca har en arg och grinig bitch till syster, Kat(Julia Stiles). Hon hatar verkligen alla killar förutom sin pappa i vissa fall och hon har inte direkt någon bra relation med sin syster. Systrarnas pappa har en regel i huset att ingen av tjejerna får gå på dejt eller festa förens dem har gått ut skolan. Men eftersom en stor ölfest närmar sig så ändrar pappan regeln när Bianca kräver att hon vill gå på festen. Regeln blir följande: Bianca får gå ut när Kat gör det. Eftersom ingen kille i hela plugget vill gå ut med Kat så måste Biancas beundrare Cameron hitta en kille som kan hantera Kat, dem hitar snabbt den skumma, ökända och den råa Pat Verona(Heath Ledger) han får den svåra uppgiften att charma Kat emot pengar.

Filmen gjordes 1999 och är en typisk ungdomsfilm. Alla tycker om de olika charmerande karaktärerna som kämpar sig genom detta röriga kärleksdramat. När ni tröttnat på American Pie så hyr denna...



TITTA HIT REKLAAAM!!
Om ni tycker om att läsa om tjejers vardagsliv så har jag två kompisar som verkligen är underhållande att läsa om...

http://mickipricki.blogspot.com
www.baaskettjeejen.devote.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar