lördag 20 november 2010

Nyckeln till frihet


Denna filmen utspelar sig i ett amerikanskt fängelse under slutet av 40-talet. Huvudbudskapet är i filmen är vänskap. Filmen är baserad på skräckförfattaren Stephen Kings roman Vårbedrift.

Den väldigt intelligente Andy Dufresne(Tim Robbins) har en lyckad karriär framför sig men efter att hans fru blivit mördad tillsammans med sin älskare blir han fälld för mordet och hamnar på ett av de värsta fängelserna i Amerika i två livstider. Shawshank som fängelset heter styrs av en religiös direktör som håller på med skumma affärer och sadistiska vakter som misshandlar fångarna blodiga. Andy är väldigt tystlåten på fängelset men lyckas skaffa sig vänner efter att ha imponerat på den grymmaste fångvakten av dem alla, Kapten Hadley(Clancy Brown). Han blir snabbt god vän med Ellis Boyd "Red" Redding (Morgan Freeman). Vänskapen större för varje dag, varje månad och varje år som går.

Trotts att Stephen King är en av de största skräckförfattarna i världshistorien så är Nyckeln till frihet inte alls skräckinjagande på något sätt. Nyckeln till frihet är en världsberömd film som man förstår när man sett den. Jag rekomenderar verkligen att ni hyr denna film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar