lördag 20 november 2010

Det


Nu fortsätter jag på Stephen Kings böker som blivit filmatiserade. "Det" heter denna filmen och är en riktig spökhistoria. Den som verkligen avskyr clowner ska nog ta det lite försiktigt när man ska titta på denna film. Egentligen är filmen en miniserie i två delar.

Under 1960-talet blev små barn brutalt mördade i staden Derry. Ingen vet vem eller vad det är som gör något sådant grymt som att döda små oskyldiga barn. Men sju barn som håller sig utanför träffar på mördaren men klarar sig undan att bli dödade. Det dem vet är att mördaren inte är gjord av kött och blod, det är ett monster. En dag bestämmer dem sig för att ta saken i egna händer och döda "Det". Dem sju barnen blir lojala vänner med varandra och avger ett löfte att om "Det" någonsin kommer tillbaka ska dem döda den för gott. 1990 har alla flyttat från staden och förträngt minnet om varandra, "Det" och staden dem växte upp i förutom en av dem som ringer upp var och en av dem med meddelandet: "Det är tillbaka".

Många av Stephen Kings böcker är baserade på han mardrömmar och jag tror att denna är en av hans värsta. Filmens huvudbudskap i denna film är återigen vänskap precis som Nyckeln till friget (förra inlägget). Men denna filmen är verkligen obehaglig och något man kommer ihåg efter man sett den är ett spökligt skratt som nästan håller en vaken om nätterna. Se denna film och få rysningar i hela kroppen men jag måste varna er, slutet är lite va en besvikelse tyvärr... Men se den ändå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar