söndag 6 december 2009

Love Actually


Bloggens första film
Eftersom att det närmar sig jul så passar denna film perfekt att börja skriva om.



Love Actually

Love Actually är en mysig och en väldigt underhållande film som får många av tittarna att le och sedan skratta. Det kan till och med förekomma rodnader. De många karaktärerna är svåra att inte tycka om, alla har det lilla extra som just gör att tittaren le och sedan skratta.


Det är inte många dagar kvar till julafton och i Storbritannien håller alla på med sina förberedelser. Storbritanniens nya premiärminister David (Hugh Grant) hinner knappt börja sin första dag som landets överhuvud förens han blir kär i den frispråkiga servitrisen Natalie(Martine McCutcheon). Samtidigt håller Davids syster (Emma Thompson) att tappa taget om sin dystra, bittra man, Harry (Alan Rickaman), som förförs av en kvinnlig kollega.


Författaren Jamie (Colin Firth) fick djupa sår då han avslöjade sin fru med att vara otrogen med hans bror, han lämnar London för att börja med sitt författande, då han träffar sin portugisiska hemhjälp Aurelia blir han sakta men säkert förälskad på nytt. Jamies vän, Peter har precis gift sig med den vackra Juliet (Keira Knightley).Detta blir inte så omtyckt av Peters bästa vän Mark som är i hemlighet kär i Juliet.


Daniel (Liam Neeson) lever i stor sorg när hans hustru dog oförberett, efter begravningen kan han inte fatta grepet om sin styvson, Sam (Thomas Sangster) som inte säger ett ord till Daniel efter sin mors tragiska död. Men ljuset går upp för Daniel när Sam berättar att han är djupt kär i en flicka i samma ålder.


Det finns så många fler karaktärer i denna underbara film men detta är dem som för mig är viktigast. Denna romantiska komedin är regisserad av Richard Curtis som även ligger bakom Notting Hill, Bridget Jones dagbok m.f.

1 kommentar: